energie vergelijken

Actueel

Nieuws

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten Lokaal nieuws woensdag 22 maart 2023

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten

Het ziekteverzuim onder werknemers blijft stijgen. Een van de oorzaken is het griepseizoen, maar ook de hoge werkdruk speelt een grote rol. Als werknemer heb je, ook als je ziek bent, rechten en plichten. Wat moet je doen en waar kun je op rekenen als je voor een korte of langere tijd ziek bent? 

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk

Hypotheekrente aftrekken mag bij de belastingaangifte alleen voor de woning die je zelf als hoofdverblijf gebruikt. De zogenoemde verkoopregeling is een uitzondering op de regel. Deze regeling geldt wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, terwijl de oude nog te koop staat. In die situatie mag je voor beide woningen hypotheekrente aftrekken. Let wel goed op de regels die Belastingdienst hierbij stelt.

Heb je een nieuwe woning gekocht in Enschede? Lokaal nieuws woensdag 01 maart 2023

Heb je een nieuwe woning gekocht in Enschede?

Tips over het isoleren van je nieuwe woning in Enschede

Heb jij je oog op een prachtige nieuwbouwwoning in Enschede laten vallen? Dan is het belangrijk om je nieuwe huis vanaf het eerste moment gelijk op de juiste manier te isoleren en in te delen. Op deze pagina kom je erachter wanneer je het beste voor OSB- en gipsplaten in je nieuwbouwhuis in Enschede kunt kiezen. Je leest wat dit soort platen inhouden en welke voordelen eraan zitten. Wanneer je jouw nieuwe huis in één keer een goede basis meegeeft, kun je er jarenlang zonder grote verbouwingen in doorbrengen. Dat is een fijn idee, zeker als je in een gloednieuw huis intrekt wat je meteen naar je eigen smaak gaat inrichten.

Wat zijn OSB platen en waarom zijn deze van belang voor je nieuwbouwwoning?
OSB platen zijn een populair bouwmateriaal dat steeds vaker wordt gebruikt in nieuwbouwwoningen. OSB staat voor Oriented Strand Board en is gemaakt van houtschilfers die zijn samengeperst en verlijmd tot een stevige plaat. Deze platen worden voornamelijk gebruikt als vloer-, wand- en dakbedekking, maar ook als constructiemateriaal. Eén van de belangrijkste voordelen van een OSB plaat , is de sterkte en de stabiliteit die de plaat te bieden heeft. Door het gebruik van verschillende houtlagen en de manier waarop de houtschilfers zijn gerangschikt, zijn OSB platen sterker en stabieler dan traditionele spaanplaten. Hierdoor zijn ze goed geschikt voor constructies en zorgen ze voor een solide basis van je nieuwbouwwoning in Enschede.

Een ander voordeel van OSB platen is dat ze duurzaam zijn. Het materiaal wordt gemaakt van snelgroeiend hout, wat zorgt voor een lagere impact op het milieu dan het gebruik van massief hout. Daarnaast kunnen OSB platen gerecycled worden en hebben ze een lange levensduur. Tot slot zijn OSB platen ook nog eens betaalbaar. Doordat het materiaal relatief goedkoop is en makkelijk te produceren, zijn de kosten lager dan bijvoorbeeld bij massief hout of andere bouwmaterialen.

Deze voordelen zitten eraan gipsplaten in je nieuwbouwwoning in Enschede
Gipsplaten zijn een veelgebruikt bouwmateriaal in nieuwbouwwoningen en hebben verschillende voordelen. Ze zijn licht van gewicht, makkelijk te bewerken en bieden een glad en strak oppervlak aan. Dit maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Gipsplaten worden in een nieuwbouwhuis op verschillende manieren gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als wandbekleding om binnenmuren te creëren, of als plafondbekleding om een strak en egaal plafond te realiseren. Daarnaast worden ze toegepast bij het plaatsen van voorzetwanden en bij het maken van inbouwkasten.

Eén van de belangrijkste voordelen van gipsplaten is dat ze snel en makkelijk te installeren zijn. Dit zorgt voor een efficiënt bouwproces en een snelle oplevering van de nieuwbouwwoning. Gipsplaten zijn bovendien brandwerend en bieden een goede geluidsisolatie. Een ander voordeel van gipsplaten is dat ze relatief goedkoop zijn. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor zowel aannemers als huiseigenaren. Voor meer informatie over nieuwbouw in Enschede kun je hier terecht.

Met overwaarde je woning toekomstproof maken Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Met overwaarde je woning toekomstproof maken

Wil jij op je oude dag in je huidige woning blijven wonen? Onderneem al actie als je nog vief en kwiek bent. Het aanpassen van je woning wordt vaak lastiger naarmate je ouder wordt, terwijl de behoefte juist dan toeneemt. Ook zonder veel spaargeld heb je als woningbezitter mogelijkheden om je woning levensloopbestendig te maken. 

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte Lokaal nieuws woensdag 08 februari 2023

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte

Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023 Lokaal nieuws woensdag 30 november 2022

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023

In 2023 verandert het nodige rond je huis en hypotheek. Denk aan de afschaffing van de jubelton, verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek en het aanpassen van de leennorm. Wil je jouw woning isoleren, ook voor één maatregel kan je vanaf volgend jaar subsidie aanvragen. Neem het overzicht door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Jubelton drastisch verlaagd
Wil je jouw kinderen nog de jubelton schenken? Onderneem dan snel actie. Volgend jaar wordt de jubelton van € 106.671 naar € 28.947 verlaagd. Dit bedrag staat gelijk aan de eenmalig verhoogde vrijstelling. Ook als je nu nog niet het volledige bedrag beschikbaar hebt, kun je nu al wel een schenking doen en deze aanmerken als de jubelton. In 2023 mag je deze namelijk aanvullen tot een ton. Voorheen kon je de schenking spreiden over drie jaar. Die mogelijkheid is beperkt omdat de jubelton in 2024 helemaal wordt afgeschaft.

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken

De woningmarkt is in het afgelopen half jaar afgekoeld. Waar mensen afgelopen mei nog in de rij stonden voor een woning, ligt het aantal geïnteresseerden nu lager. Voor kopers valt er langzaam weer meer te kiezen, tegen een lagere gemiddelde prijs. Wat verwachten de grotere Nederlandse banken van de woningmarkt in de komende tijd?

Je vloer mooier maken met deze patronen Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Je vloer mooier maken met deze patronen

Veel mensen vinden het moeilijk om te beslissen over een installatie patroon voor nieuwe vloeren te installeren in bijvoorbeeld  Enschede . Ze kunnen misschien geen keuze maken of weten niet precies welke verschillende patronen er allemaal zijn. Het is vaak belangrijk om de afweging zorgvuldig te maken bij het kiezen tussen verschillende houten vloer indelingen. Je wilt misschien hardhouten vloeren in je huis leggen. Dit is al lang de industriestandaard vanwege hun unieke uiterlijk. Je wilt deze vloer misschien gaan leggen in de slaapkamer van je kind. Op dat moment moet je niet alleen denken aan accessoires zoals de  Zazu Sam slaaptrainer . Je moet de kamer zodanig inrichten dat deze er prachtig uitziet in combinatie met dergelijke vloeren.

Chevron en visgraat

Hardhouten vloeren zijn veelzijdig omdat je ze praktisch in elk gewenst patroon kunt rangschikken. Je kunt ze bijvoorbeeld schikken in chevron- of visgraat stijl. Veel mensen denken ten onrechte dat  visgraat  vloeren en chevron vloeren hetzelfde zijn. Dat zijn ze echter niet. Het belangrijkste onderscheid is dat chevron planken bestaan uit planken die in een hoek zijn gezaagd. Visgraat vloeren daarentegen zijn opgebouwd uit rechthoekige planken.  Hardhouten vloerplanken moeten eerst in de vorm van een "V" worden gerangschikt voordat je visgraat vloeren kunt maken. Als je denkt dat echt hardhout te moeilijk te installeren is, kun je altijd vinylvloeren kopen die op hout lijken. Dit soort vloeren kunnen worden geleverd met "click" technologie, die het installatieproces vereenvoudigt. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd met slechts een paar klikken tussen elke plank. Het vereist dus geen lijm of kleefstoffen, en kan gemakkelijk worden verwijderd als je je kamer in de toekomst wilt verbouwen of reorganiseren. Heb je een binnentuin ontwikkeld om buiten naar binnen te halen? Je moet goed kijken welke vloer daar bij past. Je kunt  onkruidverwijderaar kopen  en op zoek gaan naar een hardhouten vloer van goede kwaliteit.

Geometrische patronen

In werkelijkheid kan een geometrisch vloerontwerp met succes worden gemaakt met hardhouten planken. Driehoeken en rechthoeken zijn enkele voorbeelden van geometrische patronen die je thuis kunt toepassen. In de natuur zijn geometrische patronen meestal symmetrisch. Je zult meteen zien dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn als je dit combineert met creativiteit. Er zijn vele prachtige ontwerpen die ermee gemaakt kunnen worden. Naast de eerder genoemde patronen kun je moderne patronen opnemen voor een eigenzinniger uiterlijk. Je kunt bijvoorbeeld hexagonale ontwerpen proberen om interesse en harmonie toe te voegen aan zelfs de kleinste kamers. Je kunt je eigen combinaties van geometrische vormen maken of de hulp inroepen van professionals, voordat je ze in je huis integreert.

Patronen combineren met andere voorwerpen

Sommige mensen willen misschien het uiterlijk van hun stoelen en de vloerpatronen combineren. Hoewel er verschillende patronen en kleuren zijn die je in een kamer kunt combineren, moet je zorgvuldig kiezen. Je kamer kan er bijvoorbeeld beter uitzien als je een hardhouten vloer hebt en die combineert met hardhouten meubels. Dit zal zo'n stijlvolle vibe in huis brengen die niet iedereen kan maken. Het is ook prima als je vinylvloeren koopt die op hout lijken en die combineert met echt hardhouten meubelen.

 

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt?

Al vijf maanden op rij dalen de woningprijzen op maandbasis. Bij dalende huizenprijzen bestaat het risico dat woningen onder water komen te staan. Gelukkig is de situatie wel anders dan in bijvoorbeeld 2008 en 2013. We zetten de grootste verschillen op een rij.

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief? Lokaal nieuws woensdag 19 oktober 2022

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief?

Om de kansen op de woningmarkt gelijk te trekken, wordt in 2023 de jubelton drastisch beperkt. In 2024 wordt die zelfs volledig afgeschaft. Wie zijn kind wil helpen bij het kopen van een woning, moet er snel bij zijn om van het belastingvoordeel te profiteren. Een alternatief is de meer tijdloze familiehypotheek. 

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten? Lokaal nieuws woensdag 05 oktober 2022

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten?

In de afgelopen week voerden banken en verzekeraars massaal verhogingen van de hypotheekrente door. Na eerdere verhogingen heeft de hypotheekrente het hoogste niveau in acht jaar bereikt. Wat kan je doen om jouw hypotheeklasten te verlagen?

Door ontwikkelingen op de financiële markten, is de rente voor vooral langlopende leningen sterk gestegen. Neem een hypotheek met een rentevast termijn van 10 jaar. Deze rente bedraagt nu 3,65 procent, fors meer dan de 0,88 procent begin dit jaar. Een 20-jaar vast rentetermijn ging in dezelfde periode van 1,20 procent naar 3,89. Op een woning van 4 ton is dit een verschil van € 10.760 bruto per jaar.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Enschede.

Aanmelden