Actueel

Nieuws

Dit zijn de alternatieven voor tv kijken zonder kabel Lokaal nieuws vrijdag 28 december 2018

Dit zijn de alternatieven voor tv kijken zonder kabel

Eindelijk is het zo ver: je kunt gaan verhuizen. Het klussen en inrichten van je nieuwe nieuwbouwwoning kan beginnen. Je hebt net dat artikel over kabels wegwerken bij Telfort helemaal doorgespit, en kunt eindelijk genieten van je televisie in de woonkamer zonder al die vervelende kabels. Maar de kans is groot dat je jezelf op een gegeven moment realiseert dat je ook boven in de slaapkamer, op zolder of zelfs in de badkamer wel tv wilt kunnen kijken. Het is nu eenmaal een nieuwbouwwoning, dus je kunt het lekker helemaal zo doen zoals jij dat wilt. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook op andere locaties in huis kunt genieten van internet en televisie zonder kabel? Deze handige alternatieven maken het mogelijk!

1. De draadloze verbindingsset

Dit setje zorgt ervoor dat de verbinding van TV nummer 1, ook naar TV nummer 2 verlengd kan worden. Je plaatst de verbindingsset in het stopcontact. Hoe dichter de stopcontacten bij elkaar zitten, hoe beter de verbinding natuurlijk zal zijn. Deze set is ideaal wanneer je de televisie in de woonkamer met je mee de keuken in wilt nemen. Kun je lekker mee koken terwijl je jouw favoriete kookprogramma kijkt: ook wel zo leuk!

2. iTV app

Heb je een televisie op de slaapkamer, je zolder of zelfs op de badkamer, en dus geen ruimte voor apparaten en kastjes? Dan installeer je de iTV app. Deze app geeft je de mogelijkheid om ook op je andere toestel tv te kunnen kijken.

3. Het digitale tv kastje

Dit kastje is ontzettend klein (niet groter dan een half A4tje) en hierdoor erg makkelijk weg te werken of te verstoppen. Je neemt het kastje mee naar een televisietoestel waar je graag live televisie op wilt kunnen kijken; in de slaapkamer bijvoorbeeld. Het kastje verbruikt drie keer minder energie, en geeft je toch alle mogelijkheden die je ook op het hoofdtoestel hebt. Zo kun je jouw favoriete programma’s opnemen, en worden deze vervolgens opgeslagen in de Cloud (kun je er altijd bij). Ook kun je natuurlijk de applicatie Begin Gemist gebruiken, en live pauzeren.

4. Chromecast

De Chromecast maakt live televisie kijken helaas niet mogelijk, maar biedt wel streaming mogelijkheden. Denk aan programma’s als Youtube of Netflix: deze kun je via de Chromecast van telefoon, tablet of laptop; zo naar de televisie streamen. Ideaal als je een toestel hebt wat je niet al te veel gebruikt.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Enschede.

Aanmelden