Gebouw Z31

Enschede - Enschede
Actueel aanbod

€ 518.500,- tot € 651.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
154 - 263m2
Kaveloppervlak
155 - 215m2
Inhoud
649 - 1105m3

Over dit project

NU IN VERKOOP:

Wonen midden in de natuur, in een prachtig authentiek pand
“Gebouw Z31” de Zuidkamp is gelegen middenin ‘t Vaneker en is de voormalige ‘paviljoenkazerne’ van de bezetters uit de jaren '40. Dit gebouw maakt deel uit van een veel groter legeringscomplex bestaande uit verschillende gebouwen waarbij gebouw Z31 het meest centraal gelegen gebouw is en daarnaast ook het grootste. Het gehele terrein is gebaseerd op een Twentse buurtschap en een essen- en kampenlandschap waardoor de kazerne ‘Gebouw Z31’ en de overige gebouwen vanuit de lucht niet herkenbaar waren als militair terrein, ook omdat deze in de bosrijke omgeving rondom de vliegbasis Twente liggen. Ter bescherming van de mensen binnen werden de gebouwen gerealiseerd met een muurdikte van 55 cm en werden de onderste delen van de ramen voorzien van stalen luiken. Alle gebouwen die op bijzondere belevingsplekken liggen (zo ook Z31) worden als karakteristiek bestemd. Zij liggen aan het einde van belangrijke zichtlijnen, aan kruispunten van wegen of in overgangen van verschillende woonmilieus. Samen houden de gebouwen de cultuurhistorische laag van het Zuidkamp leefbaar.

Dit maakt dan ook dat het karakteristiek en cultuurhistorische het uitgangspunt is geweest voor de invulling/herontwikkeling van het ‘Gebouw Z31’. Architectonische ingrepen die benodigd zijn om de woonkwaliteit te verhogen zijn gedaan met respect voor het bestaande gebouw. Ingrepen zijn zichtbaar door nieuwe materialen die terughoudend van kleur zijn. De basis van het gebouw met zijn kelders en 55 cm dikke buitenwanden blijft bestaan en wordt aan de binnenzijde volledig geïsoleerd, tevens wordt de bestaande kap volledig verwijderd en vervangen door een nieuwe geïsoleerde kap waarbij de bestaande pannen zullen terugkeren waarmee het uiterlijk van het gebouw niet gewijzigd zal worden. Dit geldt ook voor de overige details aan de buitenzijde die allen gerenoveerd worden daar waar nodig in de stijl van het bestaande gebouw.

11 royale en duurzame woningen
De woningen variëren in grootte, met woonoppervlaktes tussen de 154 m2 en 263 m2, en zijn voorzien van minimaal 3 slaapkamers, een badkamer en wasruimte op de 1e verdieping en een bergzolder op de 2e verdieping welke door middel van een vaste trap bereikbaar is. De begane grond is ingedeeld met een woonkamer en keuken welke deels wel en deels niet van elkaar gescheiden zijn. Alle woningen hebben een vrije hoogte op de begane grond van ca 3,5 meter. Dit geeft een uniek beeld met de bestaande hoge ramen uit de gevel. Bij enkele woningen zijn vides gerealiseerd om hiermee extra daglicht binnen te krijgen en een extra dimensie te geven aan de woningen. Voor de hoekwoningen geldt bij voorbaat al dat zij een extra dimensie hebben door de uitwerkingen van de gevel en de trappen naar de entree.

De woningen worden nog in appartementsrechten gesplitst, zijn voorzien van alle gemakken welke behoren bij de huidige nieuwbouwnormen. Het gebouw wordt aan de binnenzijde geïsoleerd en voorzien van een nieuw geïsoleerd dak. Tevens worden de woningen voorzien van een lucht/water warmtepomp met vloerverwarming in alle verblijfsruimten, maar ook voorzien van PV-panelen (aantallen verschillen i.v.m. de grootte) voor het opwekken van energie. Voor de ventilatie van de woningen zal er een gebalanceerd ventilatiesysteem worden toegepast, waardoor het warmteverlies zo veel mogelijk beperkt blijft.

Rondom het gebouw zal een volledige parkachtige tuin worden aangelegd waarin het parkeren is opgenomen, er ruimte is gecreëerd voor het stallen van fietsen en bovendien zijn de privé buitenruimten opgenomen. Voor elke bewoner is er een parkeerplek gereserveerd onder de gemeenschappelijke carport, waar ook een mogelijke aansluiting voor een elektrische auto wordt gerealiseerd en bovendien de optie wordt geboden voor extra PV-panelen op het dak. Het gehele gebouw op het perceel gaat hiermee op in de parkachtige omgeving van ‘t Vaneker en vormt zo ook weer een onderdeel van het gehele Twentse landschap.

Verdere informatie is beschikbaar op de website. Schijf je alvast in door contact met ons op te nemen om zo op de hoogte gehouden te worden!

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Gebouw Z31
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
0 van 11 beschikbaar
Prijs
€ 518.500,- tot € 651.000,-
Type woningen
Appartement

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Enschede.

Aanmelden