Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise

De Kop

Enschede - Enschede
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

Er worden 550 tot 600 appartementen en woningen gebouwd van verschillende groottes. Zowel koopwoningen als huurwoningen in de vrije sector. De woonruimte is verdeeld over acht gebouwen en samengesteld tot vijf bouwblokgebouwen in verschillende hoogtes, texturen en stijlen. Naast woningen bieden de gebouwen plek aan commerciële ruimtes, kantoorruimtes en horeca.

Schrijf u in via; https://www.twente-woont.nl/projecten/kop-boulevard

Iconische woontorens
Houd jij van iconische torens als de Alphatoren? Dan word je vast heel gelukkig als je hoort dat drie van de gebouwen opvallende torens zijn. De hoogste woontoren wordt op het Koningsplein gebouwd. Die moet de grote blikvanger van het project worden die het project internationaal op de kaart zal zetten. De andere twee opvallende torens komen aan de Nijverheidstraat en naast Ten Hag te liggen.

Groene stadskamer
Het plein tussen alle gebouwen wordt de Stadskamer genoemd. Dit groene, publieke hart van Kop Boulevard kenmerkt zich door paden, gras, beplanting, bomen en water. Je vindt hier bankjes, horecaterrassen en speelruimte voor kinderen.

De Kop van de Boulevard is een gebied met een oppervlakte van ruim drie hectare aan de westkant van het centrum van Enschede. Momenteel bestaat het uit een braakliggend terrein met leegstaande kantoorgebouwen en veel asfalt. Geen visitekaartje voor een belangrijke entree van de binnenstad.

Enschede vormt zich momenteel volop als innovatieve stad, waar wonen, werken en recreëren naast elkaar mogelijk zijn. Met hoogwaardige voorzieningen op het gebied van zorg, cultuur en onderwijs, een goed bereikbaar centrum met een compact winkelgebied en gezellige horeca, heeft Enschede al de nodige troeven in de hand.

Steeds meer mensen zoeken een woning binnen het stedelijk weefsel van deze levendige binnenstad. Het is een uitdaging voor Enschede om in te spelen op deze woonwensen en zo het vestigingsklimaat in de Euregio te versterken. De stad is hierdoor aantrekkelijk voor de vestiging van bedrijven en de daar werkzame medewerkers.

De ontwikkeling van de Kop Boulevard biedt een antwoord op de toenemende vraag naar woningen in de binnenstad en zal dus ook een grote rol spelen in de toekomst van de stad.

APPARTEMENTEN VOOR JONG EN OUD
Om een antwoord te bieden op de behoefte aan stedelijk wonen, bestaat het plan uit de realisatie van zo’n 550 appartementen met diverse groottes. Ze zijn verdeeld over een 8-tal gebouwen en samengesteld tot 5 bouwblokken, die speels van elkaar verschillen in hoogte en textuur. Het hoogwaardig en gemêleerd woningaanbod speelt in op woonwensen van verscheidene doelgroepen zoals starters, gezinnen, tweeverdieners, jonge digitalen, ouderen ... Het wordt getransformeerd tot een plek met een hogere belevingswaarde en geeft tegelijkertijd een wijkgevoel.

DUURZAAMHEID KRIJGT INVULLING
De moderne gebiedsontwikkeling geeft de kans om de duurzaamheidsambities van de stad waar te maken. Deze krijgen invulling op het terrein van energie en circulaire economie, maar ook op vlak van biodiversiteit, klimaatadaptie, mobiliteit en sociale duurzaamheid. Zo zullen bijvoorbeeld materialen worden hergebruikt, zal er gasloos worden gebouwd en zullen laadpalen worden voorzien voor elektrische wagens.

MOBILITEIT
Het gebied krijgt een betere verbinding met de buurt, met aan de ene kant de echte binnenstad en aan de andere kant de omgeving van de stadscampus. Daarnaast wordt de gehele locatie autoluw en loopt de route van de bus via de randen van de zone.

VRAAG GESTUURD ONTWIKKELEN EN BOUWEN
Om de appartementen en woningen zoveel mogelijk op uw wensen en mogelijkheden af te stemmen, vragen wij u om ook uw woonwensen in te vullen wanneer u zich voor dit project inschrijft. Zo kunnen de ontwikkelaars en gemeente deze wensen verder verwerken in het project.

Schrijf u in via; https://www.twente-woont.nl/projecten/kop-boulevard

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Kop
Koopwoningen
250
Huurwoningen
350
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Herenhuis, Maisonnette, Overig, Penthouse, Rijwoning, Tussenwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Enschede.

Aanmelden