Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws woensdag 01 maart 2023

Heb je een nieuwe woning gekocht in Enschede?

Tips over het isoleren van je nieuwe woning in Enschede

Heb jij je oog op een prachtige nieuwbouwwoning in Enschede laten vallen? Dan is het belangrijk om je nieuwe huis vanaf het eerste moment gelijk op de juiste manier te isoleren en in te delen. Op deze pagina kom je erachter wanneer je het beste voor OSB- en gipsplaten in je nieuwbouwhuis in Enschede kunt kiezen. Je leest wat dit soort platen inhouden en welke voordelen eraan zitten. Wanneer je jouw nieuwe huis in één keer een goede basis meegeeft, kun je er jarenlang zonder grote verbouwingen in doorbrengen. Dat is een fijn idee, zeker als je in een gloednieuw huis intrekt wat je meteen naar je eigen smaak gaat inrichten.

Wat zijn OSB platen en waarom zijn deze van belang voor je nieuwbouwwoning?
OSB platen zijn een populair bouwmateriaal dat steeds vaker wordt gebruikt in nieuwbouwwoningen. OSB staat voor Oriented Strand Board en is gemaakt van houtschilfers die zijn samengeperst en verlijmd tot een stevige plaat. Deze platen worden voornamelijk gebruikt als vloer-, wand- en dakbedekking, maar ook als constructiemateriaal. Eén van de belangrijkste voordelen van een OSB plaat, is de sterkte en de stabiliteit die de plaat te bieden heeft. Door het gebruik van verschillende houtlagen en de manier waarop de houtschilfers zijn gerangschikt, zijn OSB platen sterker en stabieler dan traditionele spaanplaten. Hierdoor zijn ze goed geschikt voor constructies en zorgen ze voor een solide basis van je nieuwbouwwoning in Enschede.

Een ander voordeel van OSB platen is dat ze duurzaam zijn. Het materiaal wordt gemaakt van snelgroeiend hout, wat zorgt voor een lagere impact op het milieu dan het gebruik van massief hout. Daarnaast kunnen OSB platen gerecycled worden en hebben ze een lange levensduur. Tot slot zijn OSB platen ook nog eens betaalbaar. Doordat het materiaal relatief goedkoop is en makkelijk te produceren, zijn de kosten lager dan bijvoorbeeld bij massief hout of andere bouwmaterialen.

Deze voordelen zitten eraan gipsplaten in je nieuwbouwwoning in Enschede
Gipsplaten zijn een veelgebruikt bouwmateriaal in nieuwbouwwoningen en hebben verschillende voordelen. Ze zijn licht van gewicht, makkelijk te bewerken en bieden een glad en strak oppervlak aan. Dit maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Gipsplaten worden in een nieuwbouwhuis op verschillende manieren gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als wandbekleding om binnenmuren te creëren, of als plafondbekleding om een strak en egaal plafond te realiseren. Daarnaast worden ze toegepast bij het plaatsen van voorzetwanden en bij het maken van inbouwkasten.

Eén van de belangrijkste voordelen van gipsplaten is dat ze snel en makkelijk te installeren zijn. Dit zorgt voor een efficiënt bouwproces en een snelle oplevering van de nieuwbouwwoning. Gipsplaten zijn bovendien brandwerend en bieden een goede geluidsisolatie. Een ander voordeel van gipsplaten is dat ze relatief goedkoop zijn. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor zowel aannemers als huiseigenaren. Voor meer informatie over nieuwbouw in Enschede kun je hier terecht.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Enschede.

Aanmelden