Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Je vloer mooier maken met deze patronen

Veel mensen vinden het moeilijk om te beslissen over een installatie patroon voor nieuwe vloeren te installeren in bijvoorbeeld Enschede. Ze kunnen misschien geen keuze maken of weten niet precies welke verschillende patronen er allemaal zijn. Het is vaak belangrijk om de afweging zorgvuldig te maken bij het kiezen tussen verschillende houten vloer indelingen. Je wilt misschien hardhouten vloeren in je huis leggen. Dit is al lang de industriestandaard vanwege hun unieke uiterlijk. Je wilt deze vloer misschien gaan leggen in de slaapkamer van je kind. Op dat moment moet je niet alleen denken aan accessoires zoals de Zazu Sam slaaptrainer. Je moet de kamer zodanig inrichten dat deze er prachtig uitziet in combinatie met dergelijke vloeren.

Chevron en visgraat

Hardhouten vloeren zijn veelzijdig omdat je ze praktisch in elk gewenst patroon kunt rangschikken. Je kunt ze bijvoorbeeld schikken in chevron- of visgraat stijl. Veel mensen denken ten onrechte dat visgraat vloeren en chevron vloeren hetzelfde zijn. Dat zijn ze echter niet. Het belangrijkste onderscheid is dat chevron planken bestaan uit planken die in een hoek zijn gezaagd. Visgraat vloeren daarentegen zijn opgebouwd uit rechthoekige planken.  Hardhouten vloerplanken moeten eerst in de vorm van een "V" worden gerangschikt voordat je visgraat vloeren kunt maken. Als je denkt dat echt hardhout te moeilijk te installeren is, kun je altijd vinylvloeren kopen die op hout lijken. Dit soort vloeren kunnen worden geleverd met "click" technologie, die het installatieproces vereenvoudigt. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd met slechts een paar klikken tussen elke plank. Het vereist dus geen lijm of kleefstoffen, en kan gemakkelijk worden verwijderd als je je kamer in de toekomst wilt verbouwen of reorganiseren. Heb je een binnentuin ontwikkeld om buiten naar binnen te halen? Je moet goed kijken welke vloer daar bij past. Je kunt onkruidverwijderaar kopen en op zoek gaan naar een hardhouten vloer van goede kwaliteit.

Geometrische patronen

In werkelijkheid kan een geometrisch vloerontwerp met succes worden gemaakt met hardhouten planken. Driehoeken en rechthoeken zijn enkele voorbeelden van geometrische patronen die je thuis kunt toepassen. In de natuur zijn geometrische patronen meestal symmetrisch. Je zult meteen zien dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn als je dit combineert met creativiteit. Er zijn vele prachtige ontwerpen die ermee gemaakt kunnen worden. Naast de eerder genoemde patronen kun je moderne patronen opnemen voor een eigenzinniger uiterlijk. Je kunt bijvoorbeeld hexagonale ontwerpen proberen om interesse en harmonie toe te voegen aan zelfs de kleinste kamers. Je kunt je eigen combinaties van geometrische vormen maken of de hulp inroepen van professionals, voordat je ze in je huis integreert.

Patronen combineren met andere voorwerpen

Sommige mensen willen misschien het uiterlijk van hun stoelen en de vloerpatronen combineren. Hoewel er verschillende patronen en kleuren zijn die je in een kamer kunt combineren, moet je zorgvuldig kiezen. Je kamer kan er bijvoorbeeld beter uitzien als je een hardhouten vloer hebt en die combineert met hardhouten meubels. Dit zal zo'n stijlvolle vibe in huis brengen die niet iedereen kan maken. Het is ook prima als je vinylvloeren koopt die op hout lijken en die combineert met echt hardhouten meubelen.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Enschede.

Aanmelden