webdesign Enschede
Lokaal nieuws dinsdag 28 december 2021

Stijgende bouwkosten zorgen voor problematiek voor uw opstalverzekering

Veel opstalverzekeringen kennen een herbouwwaardegarantie omdat hiervoor de zogenoemde herbouwwaardemeter is ingevuld. Wist u dat deze herbouwwaardemeter een verlooptermijn heeft van vijf jaar?


Dit betekent dat wanneer u deze herbouwwaardemeter niet hebt vernieuwd, u dus risico loopt dat u niet voldoende verzekerd bent. Aangezien de bouwkosten de afgelopen jaren drastisch gestegen zijn, en uw verzekerd bedrag al (meer dan) vijf jaar niet is verhoogd, zal u bij een flinke brandschade wel eens te kort kunnen komen voor het herbouwen van uw woning.


Daarnaast moet er rekening mee gehouden worden dat sommige verzekeraars geen volledige garantie tegen onderverzekering bieden, maar bijvoorbeeld een maximum van 150% van de herbouwwaarde. Uit data van het CBS blijkt dat de bouwkosten gemiddeld 30% is gestegen in een periode van zes jaar, in sommige steden is dit zelfs meer dan 70% geweest. Het advies is dan ook om regelmatig uit verzekeringspakket tegen het licht aan te houden, of alle verzekerde bedragen nog wel voldoen.


Krediet & Assurantiën Beheer B.V. in Borne helpt u hiermee. Daarnaast agendeert Krediet & Assurantiën Beheer B.V. de verloopdatum van uw herbouwwaardemeter, zodat u op tijd weet wanneer er opnieuw aandacht aan uw opstalverzekering moet bieden.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Enschede.

Aanmelden