Specialisten

Een hypotheek aanvragen: zo gaat dat in zijn werk

Wie gaat voor een nieuwbouwproject zal - in de meeste gevallen - een hypotheek af moeten sluiten om de kosten te kunnen dekken. Wie daarin ontzorgd wil worden kan het best terecht bij een onafhankelijk financieel adviseur. Bij Dé Beheermakelaar financiële diensten wordt de hypotheek van A tot Z voor je geregeld.

“Wie op zoek is naar de best passende hypotheek voor zijn of haar woonwensen kan het best terecht bij een onafhankelijk financieel adviseur”, vertelt Remco Monnik, die sinds twee maanden vanuit Enschede actief is als partner bij Dé Beheermakelaar financiële diensten voor de regio Twente. “Wij beginnen altijd met een vrijblijvende intake bij je thuis of op een locatie naar keuze. Hierin gaan we in op je behoeftes en wensen en kan ik al een eerste indicatie van de mogelijkheden geven. Bij hypotheken heb je vaak een wirwar aan vaktaal waardoor veel mensen het moeilijke materie vinden. Ik leg het echter net zo vaak uit totdat je het helemaal begrijpt. Dat vind ik enorm belangrijk. Wanneer je als klant dan een goed gevoel hebt bij mij kunnen we verder en help ik je om de best mogelijke keuzes te maken.”

In het vervolggesprek wordt er een uitgebreide inventarisatie gedaan. “Hierin kijken we bijvoorbeeld naar risico’s als arbeidsongeschiktheid, brengen we je huidige financiële situatie in kaart en kijken we bijvoorbeeld naar een mogelijke overwaarde van je huidige woning, of je ook te maken krijgt met dubbele lasten, enzovoorts.” Vervolgens wordt er een adviesrapport afgegeven, waarna er een aanvraag wordt ingediend bij de geldverstrekker. Deze geeft een voorlopig renteaanbod af, dat ondertekend en voorzien van alle gevraagde documenten bij de geldverstrekker dient te worden aangeleverd. “Als alle documenten akkoord bevonden zijn volgt er een definitief renteaanbod, waarna de stukken naar de notaris kunnen”, aldus Monnik. “Vervolgens regelen we alle benodigde verzekeringen.”

Remco gaat, als het nodig is, zelfs mee naar de notaris. “Ook de hypotheekakte is vaak onleesbaar voor een klant. Meegaan naar de notaris geeft de meeste klanten een comfortabel gevoel”.

Vanaf het najaar komt de vernieuwde versie van de website van Dé Beheermakelaar (www.debeheermakelaar.nl) online. Ook de vestiging van Dé Beheermakelaar financiële diensten in Enschede zal dan goed te vinden zijn.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.